Reformer pilates

Szemèlyi edzès, duó és csoportos óra formájában is. A reformer pilates gép lehetőséget ad arra hogy a gravitáció kikapcsolásával mozogjunk, így maximális izommunkát végrehajtva, levéve a túlzott terhelést az ízületekről. Az egyéni órát ajánlom azoknak, akik személyesebb hangulatban szeretnék élvezni a pilates órát, és a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban szeretnék fejleszteni testük állóképességét, erejét és rugalmasságát. Így lehetőségünk lesz személyre szabni az edzéstervet, valamint a reformer gép segítségével el tudjuk kerülni a panaszos terület túlzott terhelését. A DUÓ óra előnye, hogy az időpont hozzátok igazodik. Elsősorban olyanoknak ajánlom, akik szívesebben sportolnak ismerősökkel, családtagokkal vagy barátokkal. A duó edzés keretén belül lehetőségünk van bensőségesebb, bizalmasabb hangulatot teremteni. Próbáld ki egyéni, vagy csoportos reformer óráinkat.

Csoportos talaj pilates

A pilatesben elsődlegesen a mély törzsizmok fejlesztésével foglalkozunk, így képezve stabil, biztos alapot minden mozgásnak, javítja a testtartást és a légzést. Az órákon végig koncentrálunk a gyakorlatok helyes kivitelezésére, így, miközben a cikázó gondolataink lecsendesednek, a testünk, izmaink dolgoznak.  A gyakorlatok elsődleges célja a stabilizálás, a mély hasizom, illetve hátizom megerősítése. A vázizomzat erősödésével párhuzamosan a csípő, a vállízület és a gerinc mozgékonyabbá, rugalmasabbá válik. A gyakorlatok kivitelezése közben nagy figyelmet fordítunk a tudatos légzésre. Ajánlom mindenkinek, aki szeret csapatban tornázni, javítana a testtartásán, szeretne erősödni és növelni az ízületei mozgástartományát, ezzel csökkentve a sérülések esélyét, vagy csak szeretne kikapcsolódni egy hosszú, fárasztó nap után. 

Senior pilates

A senior pilates a hagyományos pilates alapelveire épülő torna, módosított gyakorlatokkal a 60 év felettiek igényeihez, testi adottságaihoz igazítva. A kis létszámú órák garantálják a biztonságos mozgást, valamint a kellő figyelmet az oktató részéről. Itt nem kell félned attól, hogy esetleg valamelyik gyakorlatot nem tudod elvégezni, hiszen az órákat diplomás gyógytornászunk tartja, aki azonnal alternatívákkal áll a rendelkezésedre. A senior torna célja, hogy a mindennapi életedet megkönnyítsük, az önálló életviteledet minél tovább fenntartsuk.  Az ízületek átmozgatása, mobilizálása, az erősítő és állóképességi feladatok mellett a koordinációt és az egyensúlyt fejlesztő gyakorlatokkal színesítjük az órát. Életed harmadik szakaszában az érzékszervek és az izmok gyengülésével az egyensúlyrendszered is romlik. Nagyobb az elesés veszélye, és ennek következményei is súlyosabbak lehetnek, mint korábban. Ezért az egyensúly-érzék fejlesztés hangsúlyos feladata a senior pilatesnek.

Tisztában vagyunk vele, hogy idősebb korban a testünk már nem tökéletes, de emiatt sosem kell szégyenkezned, ez a csoport a hozzád hasonló korú embereket gyűjti össze. Legyél büszke magadra, hogy fellépsz az öngondoskodás egyik fontos lépcsőfokára.