Testünk mozgásra van tervezve. Az Atlas Testműhely az Atlas Orvosi és Gyógytorna Központ kistestvéreként jött létre. Mind tudjuk, hogy a testmozgás az egészséges életmód alapja, de nem mindegy a kinek, a mit és a hogyan.

Célunk egy olyan családias edzőterem kialakítása, ahol biztonságban érezhetitek magatokat, ahol nem kell senkinek megfelelni, és a saját tempótokban, a saját képességeitekhez mérten a leghatékonyabban fejlődhettek. Az egyéni és kiscsoportos órák lehetővé teszik, hogy személyre szabott iránymutatást is adjunk, hiszen tudjuk, hogy nincs két egyforma ember. Más alapokkal rendelkeztek, más izomzattal, más testtudattal. A mi feladatunk, hogy észrevegyük az igényeket, az esetleges problémákat, ezeket korrigáljuk, és ezáltal javítsunk a közérzeteteken. Olyan támogató légkört igyekszünk építeni, ami többről szól, mint edzésről. Hisszük, hogy egy jól működő segítő közösségnek hatalmas energiája és gyógyító ereje van. A kollaborációnk az Atlas Gyógyközponttal lehetőséget teremt, hogy indokolt esetben orvosi, gyógytorna, vagy pszichológiai oldalról segítsünk nektek a tökéletes egyensúly megteremtésében egy magasabb életszínvonal eléréséhez.

,,Az előrejutás titka az elindulás.”

Munkatársaink

Császár Borbála, pilates instructor

A sport és a mozgás kiskorom óta szerves része a mindennapjaimnak. Táncos múltam révén megtapasztalhattam, hogy testünket nem lehet következmények nélkül kizsigerelni. A különböző gerinctáji és ízületi fájdalmak engem is hamar utolértek. Így találtam rá a pilatesre. A módszer által egy olyan új szemléletet ismerhettem meg, amelyben a tudatosság, a testi érzetekre való odafigyelés előtérbe került. A fokozatosság elve, a precizitás, a pontosan kivitelezett mozdulatok és mozdulatsorok rávezettek testem gyenge pontjaira és hiányosságaira. A pilates módszer rendszeres gyakorlásával elsajátítottam a helyes mozgás minták kivitelezését, a megfelelő gerinctartást. A pilates jótékony és pozitív hatásai már pár alkalom után érezhetőek voltak. Edzőként missziómnak tekintem az ,, ép testben ép lélek” szállóigét. Óráimon a vezetett mozgássorozatok mellett, nagy hangsúlyt fektetek a légzés technikára, valamint az elme lecsillapítására. Elsődleges feladatomnak tekintem, hogy a tudatos testedzést a mindennapok részévé tegyem és minél több embernek segítsek megismerni a pilates módszert a testi-lelki egyensúly érdekében.


Niklai Zsófia, gyógytornász, pilates oktató

Gyógytornász diplomámat a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán szereztem. Egyetemi éveim alatt leginkább a női egészség, hormonális egyensúly, valamint a várandósság időszaka foglalkoztatott. Hogy tovább bővítsem tudásomat ezen a területen, részt vettem a Női egészség, hormonális egyensúly tanfolyamon, ahol belekóstolhattam a hormonjóga gyakorlatok, aromaterápiás lehetőségek és a medencefenék izmainak erősítésére alkalmazható gyakorlatok világába, valamint megtanulhattam a szétnyílt hasizom kezelését különböző fizioterápiás technikákkal. 

Sok kollégámmal ellentétben az én életemnek nem volt szerves része a sport, nem ez irányított erre a pályára. A pilatessel a gimnáziumi éveimben találkoztam először és ez volt az, ami megtanított arra, hogyan mozogjak tudatosan, figyelve a testemre és annak jelzéseire. Úgy gondolom, hogy ez egy olyan mozgásforma, amelyet bárki biztonsággal végezhet. A pilatesben a legfontosabb a központ, az erős mélyizmok, a megfelelő tartás és helyes légzés, így alapját képezve minden mozgásnak. Bátran ajánlom annak is, aki hosszú kihagyás után, vagy akár életében először szeretne sportolni és annak is, aki aktívan sportol, hiszen, ha helyesen alkalmazzuk az alapokat, akkor jelentősen csökkentjük a sérülések esélyét. Akkor sem kell, sőt, nem is szabad lemondanod a mozgásról, ha valamilyen mozgásszervi vagy egyéb panaszod van: gyógytornászként biztosíthatlak arról, hogy pilates órádat a te személyes igényeidhez és állapotodhoz fogjuk igazítani. 

A legfontosabb, hogy a tudatos mozgás része kell, hogy legyen az életünknek, minden életkorban és minden állapotban. 


Végh Anett, gyógytornász-fizioterapeuta

Az, hogy gyógytornász lehetek, büszkeséggel és örömmel tölt el. Úgy telnek a napjaim, hogy másokon segítek és ez az érzés semmihez sem fogható. Kihívás, kreativitás és türelem kell a munkámhoz. Minden ember más, mások a panaszai, az igényei, céljai. Minden páciensemet alaposan ismernem kell ahhoz, hogy motiválni tudjam, és a számára legmegfelelőbb úton segítsem egy egészségesebb, mozgásban gazdagabb életmód felé. Úgy gondolom, hogy én nagyon szerencsés vagyok, hiszen egészséges vagyok, körülvesznek a szeretteim, nincs okom panaszra, nagyon hálás vagyok ezért. Azt a sok jót, amit én kapok az életben, szeretném visszaadni. Gyógytornászként segíteni a lehető legjobb módja ennek. 

Mindig is imádtam sportolni, szerettem a különféle sportágak technikáit elsajátítani, azt, hogy tudatosan irányítom a testem a jobb technika és eredmény érdekében. Mindent tudni akartam a mozgásról és szerettem volna mások életébe is becsempészni a mozgás örömét. Az, hogy a mozgás által gyógyítani is tudok, az fantasztikus.

Az PTE Egészségtudományi Karán először rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakon tanultam, mellette sport- és gyógymasszőr képzésre jártam. Szerettem volna jobban elmélyülni az egészségügyi tanulmányokban, még többet tudni az emberi test működéséről. A masszőr képzés során pedig megtapasztaltam, hogy mennyit segíthetünk a manuális kezelésekkel. Valahogy így fogalmazódott meg bennem az, hogy jelentkezzek gyógytornásznak, és végül nem bántam meg!

2009-ben kezdtem felsőfokú egészségügyi tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen, 2015-ben lettem gyógytornász-fizioterapeuta. Tanulmányaim befejezése után a Siklósi Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán, majd a Harkányi Termál Rehabilitációs Centrumban folytattam gyógytornász tevékenységem osztályos- és járóbetegek ellátásában. Általános mozgásszervi-, reumatológiai- és neurológiai gyógytorna mellett kezdettől fogva lehetőségem volt Dr. Varga Péter főorvos úr vezetésével nőgyógyászati betegek ellátásában részt venni, mely ösztönzött arra, hogy elmélyítsem tudásom és bővítsem tapasztalataim ezen szakterületen.

Szakképesítéseim:

  • Kineziotaping
  • Komplex nyirokoedema kezelés
  • Fitmummy Training
  • Hegkezelés
  • FDM 1,2,3
  • Köpölyterápia
  • Manuális fasciakezelési technikák


Béczi Bernadett, babajelbeszéd-oktató

A babajelbeszéddel 9 évvel ezelőtt találkoztam először. Azóta az életünk részévé vált. 

Először egy internetes fórumon olvastam édesanyák tapasztalatait a jeleléssel kapcsolatban. Nagyon érdekesnek találtam, így elkezdtem jobban utána járni. Minél többet olvastam róla, annál jobban tetszett. Így elhatároztam, hogy az akkor 10 hónapos kisfiammal részt veszünk egy tanfolyamon. El is végeztük, majd a tanfolyam után a kisfiam hamarosan jelelni kezdett. 

Hihetetlen volt, hogy mennyi mindent el tud mondani anélkül, hogy megszólalna. Sokkal többet kaptam, mint amit vártam. A másik nagy meglepetés az volt számomra, hogy másfél évesen elkezdett beszélni. Ez azért ért váratlanul, mert a testvére 3 évesen még alig beszélt. Ez volt az egyik fő motiváció, hogy ha Ő is ilyen későn kezd beszélni, akkor addig is tudjunk egymással megfelelően kommunikálni. Közben megszületett a 3. gyermekünk is, aki még többet jelelt, és még hamarabb kezdett beszélni. Csodálatos érzés volt belelátni a kis gondolataikba. Előtte soha nem sejtettem, hogy micsoda humorérzékük van a gyerekeknek már egész piciként is. Ki tudták fejezni az érzéseiket, nem volt sírás amiatt, hogy nem értem mit szeretnének. Közelebb hozta a tesókat is egymáshoz, nálunk nem volt testvérféltékenység. Nagyon sokat segített a bölcsődei beszoktatásnál is. 

A saját élmények után mindenkinek meg szerettem volna mutatni a babajelbeszédet, ezért  elhatároztam, hogy elvégzem az oktató képzést. 2014-ben lettem babajelbeszéd-oktató, attól kezdve bemutató órákat, tanfolyamokat tartok Pécsen, Szigetváron, Kaposváron, és Bonyhádon. Ezeken sokszor gyógypedagógusok, óvónők és kisgyermeknevelők is részt vesznek.